Dogfrisbee

Jeanet de Wit is frisbee-verslaafd
Even voorstellen
Jeanet heeft een vierjarige reu: Bjorn. Bjorn is niet haar eerste hond, wel de eerste Stabij. Bij een MG hondenschool hebben zij de puppy- en een basiscursus gedaan. Jachttraining bij de KNJV en Zweetwerk behoort tot de verleden tijd, wel doet Jeanet nog steeds G&G training en natuurlijk: Dogfrisbee!
Enthousiast over dogfrisbee
"Ik ben op Dogfrisbee terechtgekomen door het Stabijforum op internet. Daarop werd een snuffeldag aangekondigd met diverse demonstraties. Sindsdien ben ik frisbeeverslaafd." Jeanet vindt juist deze tak van hondensport zo interessant omdat Bjorn het ontzettend leuk vindt en zij er daardoor ook veel plezier aan beleeft. Ondanks haar competitieve instelling heeft ze nog niet aan wedstrijden meegedaan. Dat schrijft ze aan haar perfectionisme toe. Jeanet vertelt enthousiast verder: "Het mooiste dat we tot nu toe bereikt hebben is dat we mee mogen doen met demonstraties. Op tweede Pinksterdag hebben we meegedaan aan een frisbeewedstrijd in teamverband."
De sport
"Om Dogfrisbee te beoefenen is een goede conditie voor beiden wel prettig. Daarnaast is het zaak om ook zonder hond veel te oefenen om de techniek van het gooien goed onder de knie te krijgen. Dat is niet alleen handig voor Bjorn maar meer nog voor zijn veiligheid." De lessen beginnen met ingooien. Dat is gezellig en er wordt veel lol gemaakt. Als het weer het toelaat kan er het hele jaar worden doorgetraind. "Door het directe contact ontdek ik steeds nieuwe dingen bij Bjorn die ik dan weer kan gebruiken bij het onderdeel freestyle. Dat is een show op muziek met een variatie aan worpen met meerdere frisbees waarbij de hond met verschillende sprongen de frisbee vangt.
Ook dominante oefeningen zijn mogelijk als bij het 'weaven' waarbij mijn hond door mijn benen zigzagt of als hij onder mij door moet lopen".
Dogfrisbee is niet plaatsgebonden: je kunt het op het strand en op ieder grasveldje beoefenen terwijl je bij flyball of behendigheid aan een club verbonden bent. De kosten van haar sport bestaan uit de aankoop van de speciale frisbees en daarnaast moet ze een leskaart voor tien trainingen aanschaffen.
Informatie over dogfrisbee
Dogfrisbee heeft in het tijdschrift van Martin Gaus gestaan, maar of er ook boeken over bestaan weet Jeanet niet. Op internet is er wel vrij veel over te vinden; ook filmpjes.
Tot slot zegt ze: "Ik kan het iedereen met een 'ballengekke' Stabij aanraden om onder leiding van een instructeur dogfrisbee te gaan beoefenen. Het is goed voor de spieren van de hond en voor de conditie van zowel baas als hond. Ook het onderlinge contact wordt beter van dat is weer goed voor andere trainingen zoals in mijn geval G&G."
onderlinge contact wordt beter van dat is weer goed voor andere trainingen zoals in mijn geval G&G."