Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Gezocht! Wie zet er een nieuwe wandeling uit?

zondag 3 juni 2018

Gezocht! Wandelliefhebbers, die een mooie (losloop)wandeling willen uitzetten in hun eigen omgeving!

De NVSW organiseert (soms samen met DWVN en OS) al jaren wandelingen op diverse locaties in Nederland. Strand, bos en hei zijn daarbij favoriete wandelgebieden. Door de mogelijkheid om veel honden tegelijk los te kunnen laten genieten, valt daarbij de keuze wel vaak op dezelfde gebieden.
Bussloo (Nieuwjaarswandeling) met zijn grote waterpartij, Rockanje met een groot strand om de honden te laten ravotten, de bossen in omgeving van Smilde of Sellingen en de hei in Midden-Nederland zijn (en blijven) nog steeds in trek, maar een andere omgeving zou misschien voor nieuwe wandelaars een uitdaging zijn. Daarom:

Wie wil er een wandeling organiseren in zijn of haar omgeving? Het liefste met een mogelijkheid om honden zoveel mogelijk los te laten lopen! Waar een gelegenheid is om iets te eten en te drinken én een mogelijkheid biedt om honden te inventariseren (op te meten)? Dus een gelegenheid, waar honden en eigenaren welkom zijn!

Is het moeilijk om zoiets te organiseren?  Nee, dat is het niet! De wandeling is geslaagd, wanneer in rustig tempo een uur (of maximaal anderhalf uur) kan worden gelopen. Wanneer er een mogelijkheid is om een kleine wandeling te maken voor jonge honden (of voor kleine mede-wandelaars) is dat een extra pluspunt.

Wordt er altijd (voorafgaand aan een wandeling) geïnventariseerd? Nee, niet altijd! Soms zijn er te weinig aanmeldingen en worden de aanmelders gebeld om een andere afspraak te maken voor een inventarisatie.

Bent u (jij) nu enthousiast geworden om zo'n wandeling te organiseren? Neem contact op met Lineke Molenaar (stabijfac@nvsw.nl) of bel voor meer informatie: 078-6823297.
De honden en wandelaars van de NVSW zullen u (jou) er dankbaar voor zijn!