Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Zweetwerkweekend voor beginners

maandag 18 februari 2019

Datum
: vrijdag 20 september 2019 vanaf 20:00 uur t/m zondag 22 september 2019 rond 15:00 uur
Plaats: Vakantiepark ’t Stien ‘nBoer Haaksbergen, Overijssel
Voor wie: iedereen die lid is van de NVSW

Kosten: Lid NVSW: Kosten per combinatie hond, voorjager € 195,-. Extra personen zonder hond betalen een €150,- per persoon. Geen lid NVSW kosten per combinatie hond, voorjager: € 215,-

Wat gaan we doen

Dit jaar vindt in september weer een meerdaagse zweetwerktraining plaats in het buitengebied van Haaksbergen. We hebben een prachtige plek met alle mogelijkheden om met de hond de beginselen van het zweetwerk te leren. Bij zweetwerk wordt een bloedspoor uitgezet, waarna uw hond aan een lange lijn dit spoor moet volgen. Aan het eind van het spoor wacht een beloning. Het is geweldig om te zien hoe goed 'onze' honden dit kunnen en voor de baasjes is het heerlijk om in de buitenlucht aan het werk te zijn. We werken in stappen naar de uiteindelijke zweetsporen toe. U leert ook hoe u zelf, samen met anderen, zweetsporen kunt uitzetten, zodat u na afloop van het weekend verder kunt trainen bij u in de buurt.

Zweetwerk is een vorm van speuren waarbij met behulp van de hond aangeschoten of aangereden wild opgespoord wordt. Dit wild is gewond en moet zo snel mogelijk gevonden en uit zijn lijden verlost worden. De hond moet hierbij zelfstandig het bloedspoor (bloed=zweet) uitwerken en de baas leiden naar het aangeschoten wild.

Dit weekend is opgezet voor leden van de NVSW om te ervaren wat het voor baas en hond betekent wanneer een hond op het spoor komt. Onze ervaring is, dat door het Zweetwerk er een bijzondere band met de hond ontstaat. Het opvoeden en trainen van de Zweethond -lees elke hond- is een serieuze zaak waar vooral het plezier om samen te werken bovenaan staat. Een weekend lang om te ervaren of Zweetwerk iets voor je is. Op een ontspannen wijze praktijk ervaring opdoen bij de beginselen van het lopen op een spoor. Begin 2020 wordt een terugkomdag georganiseerd. Bovendien wordt 15 december een onderlinge kerstzweetproef van de NVSW georganiseerd voor beginners en gevorderden waar u het geleerde ook weer in de praktijk kunt brengen.

Inschrijven

Het weekend in Haaksbergen is bedoeld voor beginners. Schrijf u snel in want de belangstelling is groot en er kunnen maar maximaal 12 honden mee. Uw partner kan tegen gereduceerd tarief mee. De prijs is inclusief 2 overnachtingen, 2x ontbijt en 2x lunch en 1x diner (zaterdagavond).

                 
Volgeboekt!

N.B. Uw hond mag niet loops zijn tijdens het weekend, want dat maakt voor de andere honden het zweetwerk buitengewoon moeilijk.

Na aanmelding via de webshop, ontvangt u een inschrijfformulier waarin u uw specifieke wensen met betrekking tot indeling in een bungalow en/of dieet op de laatste regel aan kunt geven bij ‘opmerkingen’. Indien u samen met iemand een bungalow wilt delen dan dient die andere persoon zich ook in te schrijven met of zonder hond (in het laatste geval laat u de velden die betrekking hebben op de hond leeg). Ook die persoon geeft in de laatste regel aan dat hij/zij met u een bungalow wil delen. U wordt met een andere deelnemer ingedeeld in een bungalow, waarbij u de beschikking heeft over een eigen slaapkamer. Er worden twee honden per huisje ingedeeld. Het zweetwerkweekend duurt tot zondagmiddag ongeveer 15.00 uur. Indien u langer gebruik wilt maken van de bungalow dan kan dat tot maandagmorgen 10.00 uur.

Voor niet NVSW leden is deze activiteit alleen mogelijk als er niet voldoende aanmeldingen van NVSW leden zijn.

Annuleren

Mocht u na aanmelding toch moeten annuleren, kijk dan op de website van de JWSC voor de voorwaarden.


Informatie
Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met: Wilma ten Brinke jwsc.wilma@nvsw.nl. Indien u technische problemen heeft met inschrijven en/of betalen, stuur dan een mail naar webmaster@nvsw.nl.

Deze activiteit is volgeboekt u zich op de reservelijst laten plaatsen via jwsc.wilma@nvsw.nl