Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Diverse | Nieuws | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Wetterhounpups verwacht zomer 2019

woensdag 15 mei 2019

Wetterhounpups verwacht zomer 2019, wachtlijst voor reuen bijna leeg!

Binnenkort verwacht de rasvereniging weer een aantal nesten. Meld je je nu aan voor een wetterhounpup dan is de kans groot dat je eind deze zomer al kunt genieten van je eigen wetterhoun. Voor teefjes is er nog een (kleine) wachtlijst, voor reuen is de lijst nagenoeg leeg.

Ook is de dekking van een wetterhounteef door een Barbetreu een feit: als alles goed gaat wordt half juli het eerste outcrossnest wetterhoun x barbet verwacht. Voor dit nest gelden de regels zoals opgesteld voor een F1 outcross. Ook voor pups uit deze combinatie kun je je opgeven.

De Wetterhoun is een oud Fries ras dat wordt beschouwd als onderdeel van het levend cultureel erfgoed van Nederland. Zijn naam is Fries voor “waterhond”, een naam die hij waarschijnlijk ooit kreeg omdat hij bij de waterkant jaagde; hij werd onder andere ingezet voor de otterjacht. Het is een robuuste hond, krachtig, vierkant gebouwd met een opvallende krulvacht die omschreven wordt als “astrakan”. Hoewel een Wetterhoun er wat grimmig uitziet staat hij bekend om zijn grote kindvriendelijkheid en zijn zachtmoedige, flegmatieke aard, die, als het erop aan komt, zeker zijn mannetje staat. De hond werd vroeger gebruikt als erf- en jachthond, maar tegenwoordig doet hij het ook uitstekend als (enigszins eigenzinnige) huishond. Hij is erg op zijn eigenaar gericht en doet graag dingen samen, zonder slaafs gehoorzaam te zijn. Met samen eropuit trekken, wandelen of varen, maar ook met recreatieve hondensporten als speuren, zweetwerk of jachttraining doe je een wetter groot plezier. En na een wandeling ligt hij ook graag in de voortuin (veilig achter een hek) te kijken naar alles wat zoal passeert.

Een wetter: maatje voor het hele gezin.

Voor vragen en informatie kun je bellen of mailen met de pupinformatiedienst:

Mw. Cobie Ouwehand, tel.nr. 071-4033998 of mw. Jantiena Bellinga, tel.nr. 0594-505472. e-mail: wetterpupinfo.cobie@nvsw.nl of wetterpupinfo.jantiena@nvsw.nl