Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

De eerste F3 generatie wetterhoun is geboren

zaterdag 26 oktober 2019

Daar zijn ze dan, de eerste F3-tjes van het outcross project Wetterhoun, een prachtig nest.

Donderdag 24 oktober is het nest van Minke x Tsjalle Kryn fan de Beemsterklei geboren, 8 pups: 4 reuen en 4 teven.
Een negende pupje, een zwart teefje, heeft het helaas niet gered. De bevalling verliep voorspoedig en in minder dan 7 uur waren alle pups ter wereld gebracht. Minke bleef rustig ook tijdens het werpen en verzorgt haar pups prima.

De gewichten van de pups lopen uiteen van 440 gram tot 560 gram, dat zijn prima gewichten. Er zijn twee zwartbonte en twee zwarte reuen, twee zwartbonte teefjes, één zwarte en één bruinbonte. Een mooi gemêleerd nest en de krulvacht zit er al aardig op.

Moeder Minke is een F2 outcross: haar vader was de zuivere wetterhoun Doede van de Eestroom, haar moeder een eerste generatie wetterhoun x labrador (Diede Dokkum van de Meiakkers). Dit wil zeggen dat Minke voor driekwart wetterhoun is en een kwart labrador. Haar nakomelingen zijn nog voor een achtste deel labrador en voor de rest wetterhoun. Vader Tsjalle Kryn fan de Beemsterklei is een raszuivere wetterhoun.

Ook deze nieuwe generatie valt weer onder de regels van het outcrossbeleid zoals vastgelegd in het beleidsplan 2013-2028. Dit betekent onder andere dat de eigenaar van een F3 pup bereid moet zijn om mee te werken aan het fokprogramma mits de hond uiteraard aan alle gezondheids- en karaktereisen voldoet. Het hebben van een F3 wetterhoun schept hierdoor wat extra rechten en plichten.

Hebt u belangstelling voor een pup uit dit outcrossnest en draagt u het unieke fokprogramma van de NVSW een warm hart toe? Neem dan contact op met de pupinfodienst: mw. Cobie Ouwehand, tel: 071-4033998 of mw. Jantiena Bellinga, tel: 0594-505472.

Hieronder ziet u de bijbehorende foto's, klik op een foto om deze te vergroten.

f3nest2.jpg f3nest3.jpg f3nest4.jpg