Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Wetterhoun pups in aantocht!

zaterdag 28 maart 2020

We verwachten de komende tijd nesten in alle kleurvariëteiten. De pups uit deze nesten zijn gefokt volgens de richtlijnen van de NVSW. Unieke hondjes van een uniek ras, gefokt met liefde, passie, kennis en gezond verstand. Er komen nesten met 100% Wetterhoun pups en ook onze outcross honden druppelen langzaam de genenpool binnen om de genen-diversiteit te borgen. Voor meer informatie over dit unieke ras: neem gerust contact op met de pup-infodienst van NVSW. wetterpupinfo.cobie@nvsw.nl  en  wetterpupinfo.jantiena@nvsw.nl

Keuze reu of teef

We merken (via het aanvraagformulier) dat vaak de voorkeur wordt gegeven aan een teefje. Daarom willen we een lans breken voor onze Wetterhoun reuen. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Er zijn kleine reuen en grote teven, en omgekeerd. Beide zijn over het algemeen tolerant in de omgang met andere honden.  Ze zijn waaks of wat afwachtend of soms juist niet. Reu of teef geen verschil.
Wel zijn teefjes vaak wat pittiger, en juist de reuen wat gevoeliger van aard. En, achter hun wat robuuste uiterlijk, gaat een aanhankelijke en lieve hond schuil. Laat u in de keus voor een pup begeleiden door de fokker om juist dát hondje te kiezen dat bij u past en u zult zien, dat het dan toch niet zelden juist dát reutje is.

Outcross pups
Ook komen er pups beschikbaar uit onze outcross nesten. Wat is er meer bijzonder dan een pup te kunnen kiezen uit een outcross nest. De Wetterhoun op zich is een uniek ras. Het outcross programma wellicht nog unieker.
De pups uit de outcross combinaties zijn met hun nestbroertjes en zusjes enig in hun soort en van onschatbare waarde voor het ras. U kunt op de website onder het kopje pups meer informatie vinden en, wanneer uw interesse gewekt is, kunt u contact opnemen met de Wetterhoun pup-infodienst. Wij willen graag, aan u persoonlijk, het outcross programma toelichten.

Niet bekend met dit bijzondere Friese ras?
Kijken bij de hond thuis kan. Onder het kopje diverse ziet u waar u welkom bent om een bezoekje te brengen. Wie weet tot snel.