Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Fokkersdag 10 oktober gaat niet door

zaterdag 29 augustus 2020

Fokkersdag 10 oktober gaat niet door
Op 28 augustus heeft het bestuur besloten de fokkersdag van 10 oktober te Zutphen niet door te laten gaan. De belangrijkste reden was de informatie die de week daarvoor was ontvangen van de Gemeente Zutphen, dat er max. 100 personen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in de hele Hanzehal. Dat is excl. personeel. De fokkersdag is ook een sociaal gebeuren, waar fokkers en pupeigenaren met hun aanhang (familie en kennissen) en andere belangstellenden naar het nest komen kijken. Bij een gemiddelde van 6 pups, 2 ouderhonden en 2 personen per hond  zit je dan bij 6 ringen (6 x16) aan het maximum aantal. Doorgaans zijn er 9 ringen in gebruik. En dan is er geen sprake meer van een sociaal gebeuren. Ook als je met een tijdslot zou werken, moeten mensen buiten (dus niet in de entree) wachten op 1,5 afstand en dat met hond(en)! Wie gaat daar op toezien en wie gaat de ‘overtreders’ op hun verantwoordelijkheid wijzen? Het bestuur voorziet problemen, die afstralen op de NVSW. Nog daargelaten of je wel genoeg vrijwilligers voor zo’n taak kunt vinden. Ook is controle vanuit de gemeente/veiligheidsregio niet uit te sluiten.
Jammer is het wel, dat vindt ook het hele bestuur. Maar er zijn vervolgens ook andere zaken, die dan geregeld moeten worden:

 
Beleid outcross Wetterhoun

De fokkersdag is ook bedoeld voor het keuzemoment van outcrossnesten die de volgende stap moeten gaan maken in het fokbeleid. Het bestuur geeft daarbij de mogelijkheid voor die nesten een aparte bijeenkomst te organiseren (bijv. bij KC Zwolle) om aan het beleid te voldoen. De FAC-Wetterhoun is gevraagd dat te organiseren.

Reuen die moesten wachten
Als een reu niet een volgende dekking kan doen, omdat er nog geen nest op de fokkersdag is geweest, kan er gebruik gemaakt worden van de ingevulde vragenlijsten. Vandaaruit kan dan (bij uitzondering) dit keer bepaald worden of de reu ‘verder’ mag.