Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Vacature fokadviseur FAC Wetterhounen

zaterdag 8 december 2018

De fokadviescommissie Wetterhoun (FAC) bestaat uit 5 fokadviseurs, de pup informatiedienst, een secretaris en een voorzitter en enkele medewerkers die elk op een specifiek terrein worden ingezet.

Wat houdt de functie in?

De fokadviseur behandelt de aanvragen die binnenkomen en toetst deze aan de eisen van het fokreglement. Dat gebeurt door de fokadviseurs samen die daarover contact hebben. De aanvragen worden getoetst op gezondheidsaspecten van aangevraagde combinaties. Tevens geven de fokadviseurs advies aan reuen- en tevenhouders die zelf op zoek zijn naar goede combinaties. De fokadviseurs beslissen met elkaar of een dek toestemming wordt afgegeven. Een belangrijk instrument daarbij is ZooEasy. Daarnaast zijn de fokadviseurs vraagbaak voor mensen die voor de eerste keer fokken of informatie willen hebben over het fokken en het fokbeleid van de NVSW. Naast de specifieke functie van fokadviseur binnen de Wetterfac worden ook de andere voorkomende werkzaamheden binnen de FAC met elkaar aangepakt. Samen met de populatiebeheerder van de Wetterfac wordt er gezocht naar nieuwe fokdieren op bv de fokkersdagen en de clubmatch die ingezet kunnen worden in de fok van Wetterhounen. De adviseurs nemen deel aan de FAC-vergaderingen en organiseren mede inhoudelijke activiteiten voor leden gericht op de fokkerij (zoals bijvoorbeeld 'het fokkersberaad').

Wat is nodig?

Tijd, voornamelijk in de avonduren, goed kunnen omgaan en werken in een digitale omgeving, , goede beheersing van de Nederlandse taal, een klantvriendelijke benadering, goed op de hoogte zijn van de karaktereigenschappen en de gezondheid van de Wetterhoun, je goed kunnen verstaan met de fokkers en oor hebben voor eventuele problemen. Daarnaast is enige kennis van erfelijkheid en genetica een vereiste.

Wat verwachten wij van de kandidaat?

Goede communicatieve eigenschappen, accuratesse, goed kunnen samenwerken, organisatietalent, stevig in de schoenen staan. Ruim voldoende tijd, betrokkenheid bij de Wetterhoun en de ontwikkeling van het ras

Wat bieden wij?

Een leuk team van gepassioneerd betrokken mensen, ondersteuning en hulp bij het inwerken. Een reiskostenvergoeding voor de activiteiten van de vereniging waar men uit hoofde van de functie aan deelneemt.

Waar vindt u meer informatie?

Algemene informatie over de FAC en haar opdracht kunt u vinden op de website onder "vereniging" en dan doorklikken naar "fokadviescommissie". Meer informatie kunt u vinden bij het fokreglement dat u vindt onder "statuten en reglementen".

Hoe kunt u reageren?

U kunt uw interesse tot uiterlijk 21 december kenbaar maken aan de voorzitter van de Wetterfac, Elly van der Helm, via het e-mailadres: wetterfac.voorzitter@nvsw.nl