Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Stabijhoun | Wetterhoun | Pups | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Senioren in het zonnetje

Als pup staan onze Friezen met hun vertederende smoeltjes altijd vanzelf veel in de belangstelling. Eenmaal volwassen en in de kracht van hun leven presteren ze dingen die ook de nodige aandacht krijgen. Maar als ze in de herfst van hun leven komen en de ouderdom zich met gebreken aandient, neemt de interesse van de omgeving vaak af. Onbegrijpelijk, want wat zijn ze mooi ... die markante koppen met vaak grijze haren en een wijze, bedaarde blik die laat zien dat ze al heel wat hebben meegemaakt. Prachtig zijn ze!

'Senioren in het zonnetje' is een ode aan deze oudjes, een speciale rubriek om de veteranen voor het voetlicht te halen.

Benadert uw Stabij- of Wetterhoun de respectabele leeftijd van onderstaande veteranen of is hij/zij zelfs ouder, dan kunt u hem of haar aanmelden voor deze rubriek. Stuur een mailtje met zijn of haar naam, het NHSB nummer en een recente foto naar foto@nvsw.nl

De veteranen der veteranen worden in een gouden lijstje geplaatst.


De oudste Stabijhounen

Junna fan it Korenhiem *06-06-2004

18-07-2019Ze (Meyki) heeft in het verleden twee keer een flinke ziekte gehad maar door haar sterke gestel kwam ze er weer helemaal bovenop. Verder had ze nooit iets. Ze is een super lieve aanhankelijke maar toch zelfstandige hond. Erg op haar mensen gericht. Ze is nu echt oud aan het worden en heeft wat kwaaltjes. Ze hoort nog steeds goed maar wel wat minder en heeft lichte staar maar kan de bal nog uit de lucht vangen. Het lopen gaat wat langzamer en moeizamer alhoewel ze nog steeds in draf loopt, alleen niet meer zo lang en ver. Soms zakt ze door haar heup maar trekt zich daar weinig van aan.  Ze eet ook veel minder en is zeer kieskeurig maar daar had ze altijd al een handje van. Ze wil nog altijd s’ avonds spelen, het verstop spel en de bal vangen zijn favoriet. Mensen die haar zien kunnen niet geloven dat ze al zo oud is, haar vacht glanst en ze ziet er gewoon heel goed uit. We vinden het heel bijzonder dat ze nog bij ons is maar beseffen dat ze echt aan haar laatste fase bezig is en zullen er absoluut voor zorgen dat die zo fijn mogelijk voor haar zal zijn.

Eva fan de Bjirkentún *29-06-2004

18-07-2019In augustus 2004 haalden we haar op uit Zutphen. We woonden toen nog in Duitsland. Sindsdien is ze (Tosti) 5 keer verhuisd, nu weer van Noord-Holland naar Wolfheze. We wonen tijdelijk in een caravan in afwachting van de bouw van ons nieuwe huis. Zij mag in het onderste stapelbed, vlakbij ons, daar geniet ze er van! We wandelen vanaf de camping zo de hei en het bos in. Ze loopt nog rustig 2 uur mee. Is nog steeds dol op dennenappels vangen en pootje baden. Ze ziet wat minder en is ook wat dover, maar heeft er iedere ochtend weer zin in. Op haar 15de verjaardag kreeg ze een extra lekker stukje vlees en hebben we luid gezongen!
20-04-2020 (update): Ze wandelt nog steeds een uur mee. Ze is wel wat stijver soms. Ze eet goed, vacht glanst en ze huppelt nog als we de deur uit gaan en speelt soms nog even met haar speeltje of andere honden.

 

 

Goike v. 't Molenerf  *25-11-2008

25-11-2018: Ons “zwarte goud” Goike van ‘t Molenerf, a.k.a. Maîte is vandaag ( 25/11/18) 10 jaar geworden. Ze heeft ons 3 mooie nestjes gegeven waardoor haar roedel nu bestaat uit dochter Hayley, 2 katten en sinds kort kleindochter Vajèn. Maîte is een hond met een “gouden”karakter , zeer sociaal en verdraagzaam. Wij hopen dan ook nog jaren van haar te kunnen genieten.


Bonte (NHSB 2752879) *11-06-2009

12-04-2020: Bonte, bijna 11 jaar. Doof, maar verder nog helemaal gezond.