Home | Vereniging | Stabijhoun | Wetterhoun | Pups | Webwinkel | Fokken | Actueel | Fotogallery | Diverse | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Vacature fokadviseur FAC Wetterhoun

Vacature fokadviseur FAC Wetterhoun

We hebben inmiddels al een aanmelding van een nieuwe fokadviseur maar hebben nog meer enthousiaste mensen nodig i.v.m. vertrek van ‘oudere’ adviseurs. Als fokadviseur werk je nauw samen met de andere fokadviseurs. Zij zullen je wegwijs maken in de boeiende wereld van de fokkerij.

Wat houdt de functie in?

De fokadviseur behandelt de aanvragen die binnenkomen en toetst deze aan de eisen van het fokreglement. De aanvragen worden getoetst op gezondheidsaspecten van aangevraagde combinaties. Tevens geven de fokadviseurs advies aan reuen- en teveneigenaren die zelf op zoek zijn naar goede combinaties. De fokadviseurs beslissen met elkaar en aan de hand van het beleid of een dektoestemming wordt afgegeven. Een belangrijk instrument daarbij is Zooeasy. 

Daarnaast zijn de fokadviseurs vraagbaak voor mensen die voor de eerste keer fokken of informatie willen hebben over het fokken en het fokbeleid van de NVSW. 

Naast de specifieke functie van fokadviseur binnen de Wetterfac worden ook de andere voorkomende werkzaamheden binnen de Fac met elkaar aangepakt. Samen met de populatiebeheerder van de Wetterfac wordt er op bv de fokkersdagen en de clubmatch gezocht naar nieuwe fokdieren die ingezet kunnen worden bij de fokkerij van Wetterhounen. 

De adviseurs nemen deel aan de Fac-vergaderingen en organiseren mede inhoudelijke activiteiten voor leden gericht op de fokkerij (zoals bijvoorbeeld 'het fokkersberaad'). Tevens kunnen zij 'aannemer' zijn van bepaalde (genetische) problemen in de fokkerij. Wat verwachten wij van de kandidaat?
Goede communicatieve eigenschappen, accuratesse, goed kunnen samenwerken, organisatietalent. Tijd, voornamelijk in de avonduren, een klantvriendelijke benadering, goed op de hoogte zijn van de karaktereigenschappen en de gezondheid van de Wetterhoun. Daarnaast is een gedegen kennis van erfelijkheid en genetica een vereiste, of de bereidheid om zich hierin te verdiepen. Betrokkenheid bij de Wetterhoun en de ontwikkeling van het ras.

Wat bieden wij?
Een leuk team van gepassioneerde en betrokken mensen, ondersteuning en hulp bij het inwerken. Reiskostenvergoeding voor de activiteiten van de vereniging waar men uit hoofde van deze functie aan deelneemt. Wanneer de commissie weer compleet is zullen wij nieuwe afspraken maken over een aantal taken m.b.t. de outcross en fokkersdagen.

Waar vindt u meer informatie?

Algemene informatie over de FAC en haar opdracht kan men vinden op de website van de NVSW onder: "vereniging" en dan doorklikken naar "Fokadviescommissie".

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met de voorzitter a.i. van de Fokadviescommissie Wetterhoun, Dick Vermeij, tel 0186-620274 of stuur je reactie (CV en motivatie) naar Dick Vermeij, e-mail: secretaris@nvsw.nl.

Je kunt reageren tot 1 maart 2017. Het algemeen bestuur van de NVSW zal de geselecteerde kandidaat secretaris formeel benoemen.