Nederlandse Vereniging voor
Stabij- en Wetterhounen

Pups

Welkom

Op de site van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen. Fijn dat u ons gevonden heeft! U vindt hier informatie over onze twee prachtige Nederlandse rassen: de Stabijhoun en de Wetterhoun.

Stabijhoun

Stabijhoun

Stabijs zijn zelfstandig. Sommige mensen noemen het eigenwijs, anderen noemen het koppig of eigenzinnig. Maar in feite is het zelfstandig, en dat is iets dat er bewust is ingefokt.

Wetterhoun

Wetterhoun

Een Wetter is zoals hij is: groot, lomp, vol liefde en verdraagzaamheid maar ook volhardend in wat hij als zijn taken ziet. Een zachte en aanhankelijke hond vol humor.

ZOOEASY database informatie

ZooEasy is een online database waarin u de stambomen van alle Stabij- en Wetterhounen kunt inzien tot en met de eerste generatie. Het zijn z.g. doorklik-stambomen die zijn voorzien van foto's, mits de eigenaar die heeft ingestuurd.

Melden van overlijden of ziekte

Om onze rassen gezond te houden is het van het grootste belang dat (erfelijke) gezondheidsproblemen bij de rasvereniging bekend worden gemaakt. Heeft uw hond gezondheidsklachten die mogelijk van erfelijke aard zijn, meld dit dan alstublieft.

Jacht, werk en sport commissie
Reuenlijsten openbaar

Op deze pagina staan de dekreuen waarvoor de eigenaren toestemming gegeven hebben om hun gegevens hier te publiceren. Door op de naam van de reu te klikken wordt een blad geopend met meer informatie.

Dekreuen stabijhoun
Dekreuen wetterhoun

Vacatures

Regelmatig zijn er in onze vereniging vacatures. Wij zoeken op dit moment:

  1. Secretaris jacht-, werk- en sport commissie
  2. Secretaris fokadvies commissie Stabijhoun

Stabijhounen zijn zelfstandig. Sommige mensen noemen het eigenwijs, anderen noemen het koppig of eigenzinnig. Maar in feite is het zelfstandig.

Een Wetterhoun is zoals hij is: groot, lomp, vol liefde en verdraagzaamheid maar ook volhardend in wat hij als zijn taken ziet. Een zachte en aanhankelijke hond vol humor.