Herplaatsers

U zoekt een herplaatser?

Enkele keren per jaar wordt een Stabij- of Wetterhoun ter herplaatsing aangeboden omdat de eigenaar er door omstandigheden niet meer voor kan zorgen. Vaak wordt via de fokker een nieuw adres voor deze honden gevonden, maar de NVSW kan ook worden ingeschakeld. Als u een herplaatser zoekt, kunt u zich daarvoor aanmelden bij de Pupinformatiedienst van het betreffende ras. Geef bij inschrijving in het vakje 'bijzonderheden' aan dat het om een herplaatser gaat.

U wilt uw Stabij- of Wetterhoun herplaatsen

Als er omstandigheden zijn waardoor u niet meer (goed) voor uw Stabij- of Wetterhoun kunt zorgen, is het wellicht beter voor de hond om hem een ander thuis te gunnen. Aan zulke beslissingen gaat meestal heel wat vooraf en als eigenaar kunt u het er erg moeilijk mee hebben. Als de knoop eenmaal is doorgehakt, is het zaak een goede nieuwe baas te vinden, u wilt immers het beste voor uw hond. De eerste die u voor hulp in kunt schakelen is de fokker van uw hond. Daarnaast kunt u contact opnemen met de Pupinformatiedienst van uw ras. Er is meestal een wachtlijst van mensen die een herplaatser zoeken. Als daar geen geschikte baas onder kan worden gevonden, wordt op deze pagina een oproep geplaatst.

Welke honden worden bemiddeld?

De NVSW bemiddelt uitsluitend Stabij- en Wetterhounen met stamboom van leden en van fokkers die volgens de regels van de vereniging fokken.


Indien er herplaatsers beschikbaar zijn, kunt u die hieronder vinden


Wetterhoun Govert zoekt nieuwe plek

Govert is een hond uit het F2 outcross programma van de NVSW.
Dat betekent dat hij 3/4 Wetter is en 1/4 poedel. Hij is 3 jaar

Huidige eigenaar meldt:
“De reden dat we voor  Govert tot ons grote verdriet een ander huis zoeken is dat hij te sterk voor me is. Hij gaat achter konijnen en katten aan en heeft me al 3 x omver getrokken.
Govert is een hele lieve hond. Hij knuffelt graag en is lief voor kinderen en bezoek.
In huis is hij rustig.  Hij ligt graag in de tuin.
Hij gaat graag in de auto, is een goede restauranthond en kan ook in een hotelkamer goed alleen blijven. Ook thuis kan hij alleen blijven. Hij kan goed met andere honden omgaan. Hij speelt graag, maar als een hond niet leuk op hem reageert draait hij zich om en loopt hij verder.
Hij vertoonde machogedrag naar teefjes die lekker roken. We hebben hem begin februari chemisch laten castreren en dat werkt goed. Met onze kleindochter van 19 zit hij op agility. Hij geniet daar van.
Govert is een jager. Soms heeft hij een spoor en is dan weg. Dat duurt over het algemeen niet langer dan 10 minuten a een kwartier. Hij komt altijd terug. Hij wil ook graag achter joggers en fietsers aan, maar als ik “bal” roep komt hij naar me toe en blijft bij me zitten tot de joggers of fietsers weg zijn. Dan gooi ik de bal. Hij eet kapotte tennisballen. Ik ben hem aan het trainen met een snuitje.
Hij heeft een voedselallergie en moet dus anallergeen voer hebben.
Govert is een schat van een hond. We zoeken voor hem baasjes die tijd en energie in hem willen steken.  Een gezin met grotere kinderen zou hij heerlijk vinden.
We willen wel graag dat er een tuin is waar hij in kan liggen.”

Voor meer info:
Pupinformatiedienst Wetterhoun
Jantiena Bellinga
Tel: 0594-505472