Pupinformatie

StabijhounpupDe Pupinformatiedienst is ingesteld om belangstellenden voor een Stabij- of Wetterhounpup in contact te brengen met fokkers waar een nest is geboren. Dit gebeurt middels een wachtlijst waarvoor potentiële kopers zich kunnen aanmelden.

De vereniging is steeds precies op de hoogte van aanwezige nesten en aanstaande geboorten. De Pupinformatiedienst speelt slechts een bemiddelende rol, geeft informatie en indien nodig ook enige nazorg.

De NVSW bemiddelt uitsluitend voor pups die zijn gefokt volgens de reglementen van zowel de vereniging als de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Dit betekent ook dat deze pups een chip en een stamboomcertificaat krijgen van de Raad van Beheer.

Inschrijvingsprocedure

WetterhounpupVia onderstaande buttons komt u op het inschrijfformulier voor een Stabij- of Wetterhounpup. Vult u deze in met inachtneming van de tips elders op deze pagina. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen 14 dagen een inlogcode en wachtwoord via uw bankafschrift of e-mail, waarmee u uw plaats op de wachtlijst kunt volgen.
Aanvraag Stabijhounpup
Aanvraag Wetterhounpup
Uiteraard kunt u eerst ook telefonische informatie inwinnen bij de Pupinformatiedienst, alvorens u zich aanmeldt.
Meer informatie over de wachtlijst vindt u hier.

Gratis boekje

Zodra uw aanvraag is ontvangen en administratief verwerkt ontvangt u via de post het 65 pagina's tellende boekje 'Er komt een pup in huis ...' Een boekje vol wetenswaardigheden en adviezen uit de praktijk van onze leden.


Vragen

Veel belangstellenden komen met vragen bij de vereniging over onze honden. Vaak gaat het om dezelfde soort vragen. Daarom hebben wij, naast alle informatie die onze site al geeft, een overzicht samengesteld van de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop.

Contact met de informatiedienst

Heeft u vragen voor de Pupinformatiedienst en u krijgt niet meteen telefonisch contact? Spreek dan een boodschap in en vermeld uw telefoonnummer. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Ook bij e-mailcontact wordt u vriendelijk verzocht uw telefoonnummer te vermelden.

Wanneer wordt u gebeld?

De wachtlijst wordt op volgorde van inschrijving afgewerkt, mensen die boven aan de lijst staan, worden als eerste gebeld. De ervaring leert echter dat de wachtenden niet altijd thuis zijn wanneer het telefoontje komt, of dat ze op dat moment (nog) geen pup willen. Vooral rond vakantieperiodes kan dat het geval zijn. Om die reden kan het zomaar gebeuren dat u nog lang niet boven aan de wachtlijst staat en toch al wordt gebeld dat u aan de beurt bent. Houd er daarom rekening mee dat u vanaf pakweg plaats 40 van de wachtlijst, een telefoontje kunt verwachten dat er een pup voor u is.

Beurt overslaan

Als het telefoontje toch als een verrassing komt of u zou, om wat voor reden dan ook, nog geen pup willen, dan mag u uw beurt gewoon voorbij laten gaan. U hoeft overigens niet meteen te beslissen als u gebeld wordt door de informatiedienst, u mag daar best een dagje over nadenken. U bent niet verplicht om een pup te accepteren die via de informatiedienst wordt aangeboden. Als het bijvoorbeeld niet klikt met de fokker, kan er van beide kanten vanaf worden gezien. Het afslaan van een pup heeft geen negatieve invloed op uw wachtlijstpositie.

Voorkeuren opgeven

Op het inschrijfformulier vindt u naast aanvinkvakjes voor geslacht en kleur, het venster bijzonderheden, waar u verdere specifieke voorkeuren kunt opgeven. Denkt u bijvoorbeeld aan een maximum reisafstand van uw woonplaats, het opgeven van uw vakantieperiode en of u daar wel of juist niet in gebeld wilt worden. Misschien geeft u de voorkeur aan een pup die in huis wordt geboren en opgevoed, of heeft u afspraken gemaakt met een bepaalde fokker. Wilt u een huishondje, gaat u jacht met hem doen of heeft u wellicht fokplannen? Als u uw voorkeuren opgeeft, zal de Pupinformatiedienst daar zoveel mogelijk rekening mee houden.

Mobiel telefoonnummer

Geef bij voorkeur ook uw mobiele telefoonnummer op. Indien u onbereikbaar bent op het moment dat er een pup voor u is, stagneert de bemiddeling van een nest. Als het al te lang duurt zal de volgende wachtende op de lijst worden gebeld. Het opgeven van uw mobiele telefoonnummer zorgt ervoor dat een nest vlot bemiddeld kan worden en voorkomt dat u moet wachten tot het volgende nest.

Wijzigingen doorgeven

Om de wachtlijst actueel te houden, verzoeken wij u om wijzigingen door te geven. Heeft u bijvoorbeeld een vakantie geboekt waarin u wel of niet gebeld wilt worden, heeft u andere of aanvullende voorkeuren of ziet u bij nader inzien toch af van de aanschaf van een Stabij- of Wetterhounpup, meldt u dat dan bij de Pupinformatiedienst. Het is voor iedereen prettig als de wachtlijst zo actueel mogelijk kan worden gehouden.

Pup naar het buitenland

Een groeiend aantal landen heeft wettelijk bepaald dat puppy's een geldige rabiës-vaccinatie moeten hebben voor ze dat land binnen mogen of erdoor mogen reizen. Dit houdt in dat de pup niet vóór de leeftijd van 15 weken uit Nederland mag vertrekken. Er zijn ook extra kosten mee gemoeid waar de nieuwe eigenaar rekening mee moet houden. Op de site van de LICG staan de invoereisen per land: www.licg.nl

Wetterhounpup Stabijhounpup