Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Home | Vereniging | Stabijhoun | Wetterhoun | Pups | Webwinkel | Fokken | Actueel | Fotogallery | Diverse | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Herplaatsers

U zoekt een herplaatser?

Enkele keren per jaar wordt een Stabij- of Wetterhoun ter herplaatsing aangeboden omdat de eigenaar er door omstandigheden niet meer voor kan zorgen. Vaak wordt via de fokker een nieuw adres voor deze honden gevonden, maar de NVSW kan ook worden ingeschakeld. Als u een herplaatser zoekt, kunt u zich daarvoor aanmelden bij de Pupinformatiedienst van het betreffende ras. Geef bij inschrijving in het vakje 'bijzonderheden' aan dat het om een herplaatser gaat.

U wilt uw Stabij- of Wetterhoun herplaatsen

Als er omstandigheden zijn waardoor u niet meer (goed) voor uw Stabij- of Wetterhoun kunt zorgen, is het wellicht beter voor de hond om hem een ander thuis te gunnen. Aan zulke beslissingen gaat meestal heel wat vooraf en als eigenaar kunt u het er erg moeilijk mee hebben. Als de knoop eenmaal is doorgehakt, is het zaak een goede nieuwe baas te vinden, u wilt immers het beste voor uw hond. De eerste die u voor hulp in kunt schakelen is de fokker van uw hond. Daarnaast kunt u contact opnemen met de Pupinformatiedienst van uw ras. Er is meestal een wachtlijst van mensen die een herplaatser zoeken. Als daar geen geschikte baas onder kan worden gevonden, wordt op deze pagina een oproep geplaatst.

Welke honden worden bemiddeld?

De NVSW bemiddelt uitsluitend Stabij- en Wetterhounen met stamboom van leden en van fokkers die volgens de regels van de vereniging fokken.


Indien er herplaatsers beschikbaar zijn, kunt u die hieronder vinden


We zoeken een nieuwe baas voor Nikki. Nikki is een lieve sociale hond. Ze is driekwart wetter en een kwart poedel (F2). Nikki is erg enthousiast (en lomp) en wil graag knuffelen en spelen. In een huis met een of meer speelkameraadjes is dat geen probleem maar als er geen andere honden zijn wil ze met de baas spelen. Dat maakt ze kenbaar door in de arm of bil te happen en dat is niet leuk. Ze is beslist niet “vals”, ze hapt echt alleen om aandacht te vragen als ze wil spelen. Ze is nu twee maanden bij haar moeder, zus en half zus en daar gedraagt ze zich voorbeeldig. Ze is goed opgevoed en luistert goed. Ze loopt heel netjes aan de riem. Ze kan met alle honden die we tegenkomen overweg. Ze is wel waaks maar niet blafferig. Ze loopt momenteel veel los en vindt dat heerlijk. Ook op straat kan ze los naast lopen..

Het liefst hebben we iemand die bv een jonge reu heeft die houdt van spelen en waarvan de baas stevig in zijn schoenen staat en om kan gaan met het aandachthappen. Verder hebben we de indruk dat een man misschien beter bij haar past dan een vrouw maar alletwee kan natuurlijk ook.

Op de groepsfoto is Nikki de hond in het midden met de rode halsband.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jantiena Bellinga van de pupbemiddeling.
Wetterpupinfo.jantiena@nvsw.nl of 0594 505472