Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Home | Vereniging | Stabijhoun | Wetterhoun | Pups | Webwinkel | Fokken | Actueel | Fotogallery | Diverse | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Herplaatsers

U zoekt een herplaatser?

Enkele keren per jaar wordt een Stabij- of Wetterhoun ter herplaatsing aangeboden omdat de eigenaar er door omstandigheden niet meer voor kan zorgen. Vaak wordt via de fokker een nieuw adres voor deze honden gevonden, maar de NVSW kan ook worden ingeschakeld. Als u een herplaatser zoekt, kunt u zich daarvoor aanmelden bij de Pupinformatiedienst van het betreffende ras. Geef bij inschrijving in het vakje 'bijzonderheden' aan dat het om een herplaatser gaat.

U wilt uw Stabij- of Wetterhoun herplaatsen

Als er omstandigheden zijn waardoor u niet meer (goed) voor uw Stabij- of Wetterhoun kunt zorgen, is het wellicht beter voor de hond om hem een ander thuis te gunnen. Aan zulke beslissingen gaat meestal heel wat vooraf en als eigenaar kunt u het er erg moeilijk mee hebben. Als de knoop eenmaal is doorgehakt, is het zaak een goede nieuwe baas te vinden, u wilt immers het beste voor uw hond. De eerste die u voor hulp in kunt schakelen is de fokker van uw hond. Daarnaast kunt u contact opnemen met de Pupinformatiedienst van uw ras. Er is meestal een wachtlijst van mensen die een herplaatser zoeken. Als daar geen geschikte baas onder kan worden gevonden, wordt op deze pagina een oproep geplaatst.

Welke honden worden bemiddeld?

De NVSW bemiddelt uitsluitend Stabij- en Wetterhounen met stamboom van leden en van fokkers die volgens de regels van de vereniging fokken.


Indien er herplaatsers beschikbaar zijn, kunt u die hieronder vinden


Buck is zijn roepnaam (Daan officiële naam) is een outcrossreu uit de combinatie Hiske Wetterhoun en Devil Airdale terrier, nu een jaar oud.
Vanaf 8 weken woont hij op een boerderij in een gezin, waar naast de ouders kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar zijn. De boerderij is een educatiebedrijf waardoor er dagelijks veel mensen op het erf komen. Dit geeft voor Buck te veel prikkels. Als er mensen komen, reageert hij wild en onstuimig. Hij springt tegen ze op en is moeilijk te corrigeren. Door de vele bezoekers is het erf open, waardoor Buck alle mogelijkheid heeft om weg te lopen, van het erf af te gaan, hij heeft zo nog niet geleerd wat zijn erf is.Dat doet hij ook. Daarom heeft hij nu een eigen afgezet plekje gekregen. Het is een plekje van 50 m2 dat half is overkapt. Hier kan hij een dagdeel alleen zijn. Hij wordt nu drie keer per dag uitgelaten. Hij rent dan heerlijk in het weiland of naast de fiets, waardoor hij zijn energie kwijt kan. In de avonden is Buck meestal rustiger en dan is hij vaak ook binnen. Hij vindt het heel fijn om dichtbij zijn baas te zijn. Hij komt graag op de voeten van zijn baas liggen. In de nacht verblijft Buck binnenshuis in zijn bench. Hij slaapt wijdbeens op zijn rug!

Buck leert makkelijk en lijkt slim, maar is ook eigenwijs en snel afgeleid. Buck heeft met zijn baasje een jachtcursus voor puppy’s en een jachtcursus voor jonge honden gevolgd. Hierdoor heeft hij veel commando’s geleerd. In een drukke situatie is het moeilijk voor Buck om de commando’s op te volgen. Buck is sterk gericht op vogels, hazen enz., maar vangt ze niet. Hij rent er stoer achteraan. In de groepslessen was het altijd moeilijk voor Buck. Hij laat zich door de andere honden afleiden en dat belemmert hem om gericht te zijn op zijn baas. Daarom is de derde cursus een privé cursus geweest en dat ging een stuk beter. Als Buck in aanraking komt met honden uit de buurt, kan hij dominant gedrag vertonen, zoals rijgedrag, blaffen en af en toe bijtgedrag.

Buck eet en drinkt goed. Hij krijgt twee keer per dag (Farmfood) brokken en ongeveer 1x per week vlees. Buck heeft het afgelopen jaar een aantal keer een periode gehad waarin hij erg veel plaste. De PH-waarde in zijn urine bleek steeds te hoog. Dit hangt hoogst waarschijnlijk samen met het incidenteel eten van kuilgras van de koeien.

Buck heeft een stabiele huisomgeving nodig , liefst op een omheind erf waar hij vrij kan loslopen, en  een duidelijke baas die het leuk vindt om deze jonge hond nog dingen te leren.

Buck neemt als F1 reu deel in het fokprogramma van de NVSW. Dit betekent dat de huidige eigenaar de voorzitter van de fokadviescommissie is en de volgende verzorger mede-eigenaar wordt. Op de fokkersdag in mei 2019 wordt er een keuze gemaakt welke honden worden toegelaten tot de fokkerij. Op dat moment kan de mede-eigenaar eigenaar worden. Het is heel reëel dat Buck gekozen wordt als dekreu. Alle medische onderzoeken en HD foto zijn al gemaakt.
Buck krijgt zijn voer van Farmfood.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jantiena Bellinga van de pupbemiddeling.
Wetterpupinfo.jantiena@nvsw.nl of 0594 505472