Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Home | Vereniging | Stabijhoun | Wetterhoun | Pups | Webwinkel | Fokken | Actueel | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Herplaatsers

U zoekt een herplaatser?

Enkele keren per jaar wordt een Stabij- of Wetterhoun ter herplaatsing aangeboden omdat de eigenaar er door omstandigheden niet meer voor kan zorgen. Vaak wordt via de fokker een nieuw adres voor deze honden gevonden, maar de NVSW kan ook worden ingeschakeld. Als u een herplaatser zoekt, kunt u zich daarvoor aanmelden bij de Pupinformatiedienst van het betreffende ras. Geef bij inschrijving in het vakje 'bijzonderheden' aan dat het om een herplaatser gaat.

U wilt uw Stabij- of Wetterhoun herplaatsen

Als er omstandigheden zijn waardoor u niet meer (goed) voor uw Stabij- of Wetterhoun kunt zorgen, is het wellicht beter voor de hond om hem een ander thuis te gunnen. Aan zulke beslissingen gaat meestal heel wat vooraf en als eigenaar kunt u het er erg moeilijk mee hebben. Als de knoop eenmaal is doorgehakt, is het zaak een goede nieuwe baas te vinden, u wilt immers het beste voor uw hond. De eerste die u voor hulp in kunt schakelen is de fokker van uw hond. Daarnaast kunt u contact opnemen met de Pupinformatiedienst van uw ras. Er is meestal een wachtlijst van mensen die een herplaatser zoeken. Als daar geen geschikte baas onder kan worden gevonden, wordt op deze pagina een oproep geplaatst.

Welke honden worden bemiddeld?

De NVSW bemiddelt uitsluitend Stabij- en Wetterhounen met stamboom van leden en van fokkers die volgens de regels van de vereniging fokken.


Indien er herplaatsers beschikbaar zijn, kunt u die hieronder vinden


Dit is Douwe, een gecastreerde reu van 4 ½ jaar.
Het is een hond die van wandelen houdt, graag met een balletje speelt of samen met jou mee gaat joggen.
Hij is niet gek op katten en heeft respect voor koeien en schapen. Naar andere teven is hij onderdanig maar hij vindt niet elke reu erg leuk. Deze man vindt dat hij het erf en huis moet bewaken en doet dat te fanatiek wat op een boerderij niet kan omdat daar regelmatig mensen het erf op komen.
Dat is ook de reden dat er voor Douwe een andere mand gezocht wordt.

Deze lieverd zoekt mensen die consequent zijn, waar het geen zoete inval is en die een lekker erf hebben om hun huis heen. Graag vertel ik u meer over Douwe maar dan kunt u beter even bellen.

Jantiena Bellinga
Pupinformatie wetterhoun NVSW
06 52612142 of 0594 505472