familiedag outcross nakomelingen 18 mei 2019


Op 18 mei j.l. is in Zutphen tijdens de fokkersdag ook een familiedag gehouden waarop twee outcrossnesten voor de speciale jury gebracht werden die bestond uit keurmeesters de heren W. Arxhoek, J. Andringa en mw. J. Alberts.

Het betrof dit keer de eerste generatie outcross met Airedaile Terrier x Wetterhoun (geboren 11-11-2017) en een tweede generatie Wetterhoun-poedel x Wetter (geboren 21-11-2017). Alle honden die voor de jruy verschenen zijn rond hun eerste verjaardag medisch goedgekeurd.

Tot groot genoegen kan de NVSW melden dat enkele nakomelingen mogen worden ingezet in de fokkerij.

Van de F1 Airedale x Wetterhoun outcross zijn de teven Djura en Doeie goedgekeurd. Reu Dolf wordt over een jaar nogmaals gekeurd.

Van het F2 nest Wetterhoun-poedel x Wetter is reu Seb toegelaten en zijn de teven Nikki, Pallas en Hailey eveneens goedgekeurd. Wel is geadviseerd om met enkele honden nog minstens een jaar te wachten alvorens ze in te zetten voor de fokkerij. Ze zijn nog erg jong en hebben tijd nodig om verder uit te zwaren en volwassen te worden.

De NVSW is heel blij met de behaalde fokresultaten en hoopt in de toekomst mooie en gezonde nakomelingen van deze geselecteerde honden te kunnen verwelkomen, zodat er verder gewerkt kan worden aan een solide uitbouw van het ras.

Te zijner tijd zal in overleg met de eigenaren voor elk van deze honden een passende partner gezocht worden.

Een woord van dank voor sponsor FarmFood is hier ook zeker op zijn plaats.

Alle eigenaren veel plezier en succes gewenst in de toekomst.