Aankondiging Fokkersberaad Wetterhoun


Namens de Wetterhoun Fok Advies Commissie (WetterFAC) wil ik u uitnodigen voor het volgende fokkersberaad op 13 april 2019 in de Aker te Putten. Inloop 13.30 aanvang 14.00 uur.

Eerder heeft u als fokker het bericht gekregen over het besluit om de Shikoku niet in te zetten voor de volgende, vierde outcross. Dit nadat wij geïnformeerd waren, via de enquêtes van de eigenaren van de nakomelingen van de reu die wij wilde gebruiken, dat er gezondheidsproblemen bij de Shikoku waren. De Wetterfac heeft daarop besloten geen gebruik te maken van deze reu.

In een eerder fokkersberaad, te weten 12 april 2014 is er ook gekozen voor de Barbet. Nu leek het dat er een geschikte reu gevonden is die voldoet aan onze eisen en mogelijk inzetbaar is voor de vierde out cross. Wij zijn dit aan het onderzoeken en wanneer kansrijk zal de Wetterfac het dossier opstarten ter voorbereiding op deze Outcross.

De adviesgroep Toekomst van de Friese honden, is om advies gevraagd om met een uitgebreider voorstel te komen voor de in te kruisen rassen.

Wij werken er aan om een advies aan u voor te leggen op het fokkersberaad. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de huidige stand van zaken met u te bespreken. Een uitgebreide agenda en bijbehorende document kunt u als fokker of als dekreu eigenaar, tegemoet zien uiterlijk 2 weken voor het beraad.

Heeft u vragen over dit bericht belt of mailt u dan met de voorzitter of secretaris van de Wetterfac.

Concept-agenda fokkersberaad 13 april 2019:
  1. Opening
  2. Vaststellen agenda
  3. Samenstelling WetterFAC
  4. Concept verslag fokkersberaad 10 maart 2018 (zie hier)
  5. Actuele fokmatrix en analyse
  6. Outcross:
    • Shikoku
    • Barbet, reu keuze en presentatie
    • Vervolg (Adviesgroep)
  7. Puppen:
    • Wachtlijst
    • Buitenlandplaatsing
  8. Overige fokkerij zaken o.a. technische commissie DWVN/NVSW
  9. Rondvraag
  10. Sluiting