Open fokgeschiktheidskeuring weer groot succes!


Open fokgeschiktheidskeuring weer groot succes!

Op zondag 3 maart j.l. was de tweede open fokgeschiktheidskeuring. In een gezellige en ontspannen sfeer werden in het Dogcenter te Kerkwijk 45 Stabijhounen en 5 Wetterhounen gekeurd. Elke hond werd door 2 Nederlandse (voor het ras geslaagde) keurmeesters op fokgeschiktheid gekeurd. Er werd alle tijd genomen om de honden, waarvan sommigen voor het eerst op een dergelijk evenement kwamen, te bekijken en te betasten. Ook het gangwerk en het gebit werden beoordeeld. Uiteindelijk werden 43 Stabijhounen en 5 Wetterhounen toegelaten tot de fokkerij.

Omdat er ook een groep van 8 inventarisatoren in de zaal aanwezig was, werden alle honden, die nog niet eerder waren geïnventariseerd, ter plekke opgemeten en werden de gezondheidsgegevens van alle “nieuwe “ fokdieren genoteerd. Voor de meeste eigenaren rest nu alleen nog het maken van een afspraak voor een HD-foto bij de dierenarts.

Wij kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en zullen zo spoedig mogelijk de datum van de volgende editie, voorjaar 2020, op de website publiceren.