Jachttraining voor Stabijs en Wetters ZW Nederland


Het trainen van onze Friese honden is een beetje een bijzondere bezigheid.  In wereld van de jachthondentrainers, de uitzonderingen niet te na gesproken, liggen de verwachtingen vaak wat anders dan hoe een Stabij of een Wetter tegen zijn of haar werk aankijkt.  En wij, als voorjagers van onze honden, hebben daarmee te maken.  Het lijkt daarom een goed idee om de hoofden eens bij elkaar te steken om te zien of we elkaar kunnen helpen.  Alleen is maar alleen en feedback op je aanpak van iemand die ook begrijpt hoe je hond in elkaar zit is wel zo effectief.

Wij, Philip Modijefski en ondergetekende, proberen een trainingsgroepje te starten op de volgende basis:
  • Regionaal gericht. We willen met een zekere regelmaat bij elkaar komen.  Daarom moet het voor de deelnemers redelijk bereikbaar zijn. We richten ons op Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland.
  • Geen formele instructie.  We gaan er, in ieder geval voorlopig, geen trainer bij halen. De bedoeling is elkaar te stimuleren en van elkaar te leren.
  • Geen verplichting, maar ook niet geheel vrijblijvend. Als je niet kan, dan kan je niet.  Maar het is wel de bedoeling dat je serieus meedoet.
  • Ieder niveau is welkom, van beginner tot (potentiële) Nimrod-deelnemers.
  • Inzet bij toerbeurt.  Ieder op zijn beurt bedenkt een programma van oefeningen voor de volgend bijeenkomst, daarbij rekening houdend met de trainingsdoelen van de deelnemers.  Die vertellen we aan elkaar.
  • Wisselende trainingslocaties.  Iedereen heeft wel een of meer locaties in zijn omgeving waar hij regelmatig traint.  Het lijkt logisch dat degene die de beurt heeft om het programma te maken dat baseert op een van zijn gekende locaties en daar gaan we dan naar toe.
  • Groepsgrootte:  4 – 6 honden. Met voorjagers, natuurlijk.  En het zou fijn zijn als er één of twee extra mensen meekomen om te werpen e.d.

Het plan is om allereerst met een aantal belangstellenden bij elkaar te komen om afspraken te maken over wat, hoe, waar en wanneer.  Als u belangstelling hebt, mail dan aan Frank Teunissen:  frank.wernpennant@gmail.com 


Kind regards,
Frank Teunissen
frank.wernpennant@gmail.com
+31 6 514 547 10