Club Diploma Dag 24 maart


Club Diploma Dag 24 maart

Zondag 24 maart 2024 houdt de JWSC weer haar jaarlijkse Club Diploma Dag (CDD).

Dit jaarlijkse hoogtepunt voor iedereen die met zijn of haar hond aan jachthonden training doet vindt ook dit jaar weer plaats op een prachtige locatie in Putten. Inschrijven is mogelijk voor de C proeven, of de C / B proeven. Doet u met uw hond mee aan SJP of heeft u belangstelling daarvoor? Dan moet u hier bij zijn. Niet alleen om mee te doen, maar ook om te kijken of het iets voor u is. Je ziet de honden met hun voorjager aan het werk en kunt mooie indrukken op doen. En misschien goed te weten: honden zonder stamboom mogen ook meedoen. Op de dag zelf is het natuurlijk ook leuk en gezellig om ervaringen te delen en ‘op te halen’.

Ook voor ‘inventarisatie’ van uw Stabijhoun of Wetterhoun kunt u die dag gratis terecht. U weet dan weer van alles over uw hond ten opzichte van de rasstandaard en wij weten dan weer beter hoe het ras er voor staat. De gegevens van inventarisatie komen in ZooEasy bij uw hond te staan. Even een kopie stamboom meenemen en de hond thuis wegen, dan komt dat helemaal goed. Op het inschrijfformulier kunt u belangstelling voor de inventarisatie aangeven.

NB
Voor bezoekers die uitsluitend hun hond willen laten inventariseren is het voldoende om een mail te versturen aan jwsc.peter@nvsw.nl met daarin vermeld je naam, postcode en huisnummer, woonplaats, telefoonnummer, de roepnaam van de hond, het stamboomnummer, de geboortedatum van de hond en het ras en geslacht. Tot slot willen we graag weten of u lid bent van de NVSW. Deze bezoekers hoeven natuurlijk geen inschrijfgeld te betalen. En gebruiken dus ook onderstaand inschrijfformulier niet

Wat is nu eigenlijk een Clubdiplomadag?
Een Clubdiplomadag is bedoeld mensen enthousiast te maken voor het werken met de hond en te meten welk trainingsniveau de combinatie voorjager/hond heeft bereikt. De proeven zijn vergelijkbaar met de standaard jachthondenproeven (SJP). De keurmeesters  zullen combinaties voorzien van tips en tricks.
Inschrijven kan met een Stabij- of Wetterhoun vanaf 9  maanden. Op de CDD is de mogelijkheid om ook andere rassen - behorende bij de categorie van de Stabij- en Wetterhoun - mee te laten doen. Die honden kunnen alleen geen clubkampioen worden.

Kosten per combinatie voorjager/hond €45,00.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Er wordt gewerkt met NVSW dummy’s. Bij sommige proeven wordt geschoten. Loopse teven zijn niet toegestaan.

Annuleren
Kijk op de website van de NVSW bij JWSC voor de voorwaarden.

Algemeen Reglement Jachthondenproeven – ORWEJA ( blz. 33 t/m 48 ) SJP:
Proef A:  Aangelijnd en los volgen
Proef B: Uitsturen en komen op bevel
Proef C: Houden van de aangewezen plaats
Proef D: Apport te land
Proef E: Apport uit diep water
Elke proef van A t/m E moet met een voldoende afgerond zijn om het Clubdiploma C te behalen.


Proef F: Verloren apport te land
Proef G: Markeerapport te land
Proef H: Apport over diep water
Elke proef van A t/m H moet met een voldoende afgerond zijn om het Clubdiploma B te behalen.

Kijk voor het reglement m.b.t. de Club Diploma Dag op de ledenpagina’s van de NVSW.

(https://www.nvsw.nl/vereniging/ledenpaginas/downloads)