Onze website www.nvsw.nl maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken en voor u het gebruiksgemak te vergroten. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, wordt opgeslagen op onze beveiligde server. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden en/of voor andere doelstellingen gebruikt dan het uitvoeren van onze diensten.
Welkom | Vereniging | Pups | Stabijhoun | Wetterhoun | Webwinkel | Fokken | Nieuws | Diverse | Fotogallery | Contact
Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Nieuwsoverzicht

Heeft u nieuws dat betrekking heeft op onze Friese rassen, of dat interessant kan zijn voor andere Stabij- en Wetterhounliefhebbers? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.
 

Planning fokkersdagen en fokgeschiktheidskeuring

dinsdag 29 juni 2021

Planning fokkersdagen en fokgeschiktheidskeuring najaar 2021


Op zaterdag 4 september wordt er een (inhaal) Fokkersdag georganiseerd voor alle Wetterhounen, geboren in 2019 (betreft alleen de 100% Wetterhounen, dus geen nakomelingen van de outcross). De meeste enquêteformulieren, die in 2020 zijn verzonden naar de eigenaren, zijn inmiddels teruggekomen bij Tjitske Westerbaan. Wanneer men het formulier is kwijtgeraakt, kan een nieuw formulier worden aangevraagd bij Lineke Molenaar (wetterfac.outcross@nvsw.nl).

Het aantal nesten, dat wordt gekeurd in Nijverdal bij de sponsor Farmfood is 11. Zodra de indeling is gemaakt, ontvangen de deelnemers meer informatie. Er is op deze Fokkersdag geen reuenparade; er wordt gewerkt aan het vertonen van , door de eigenaren gemaakte, filmpjes van de dekreuen.

Op zaterdag 25 september wordt er een (inhaal) Fokkersdag georganiseerd voor Stabijhounen, geboren tussen 1-1- 2020 en 30-6-2020 en Wetterhounen, geboren tussen 1-1-2020 en 30-9-2020. De enquêteformulieren voor de Stabijhounen zijn nog niet verzonden en worden binnenkort verstuurd. De formulieren voor de Wetterhounen worden ook binnenkort verzonden naar de eigenaren. Het aantal nesten, dat wordt gekeurd in Kerkwijk (Dogcenter) is voor de Stabijhoun 29 en voor de Wetterhoun 9. Zodra de indeling is gemaakt, ontvangen de deelnemers meer informatie. Er is op deze Fokkersdag geen reuenparade; er wordt gewerkt aan het vertonen van , door de eigenaren gemaakte, filmpjes van de dekreuen.

Op zaterdag 9 oktober is er een (inhaal) Fokkersdag georganiseerd voor alle Stabijhounen, geboren tussen 1-10-2018 en 31 -12-2019. De enquêteformulieren voor deze honden zijn reeds verzonden en voor een groot gedeelte geretourneerd. Wanneer men een formulier is kwijt geraakt, kan een nieuw formulier worden aangevraagd bij Lineke Molenaar (stabijfac@nvsw.nl). Aantal nesten, dat wordt gekeurd in Zutphen (Hanzehal) is 57. Zodra de indeling is gemaakt, ontvangen de deelnemers meer informatie. Er is op deze Fokkersdag geen reuenparade; er wordt gewerkt aan het vertonen van , door de eigenaren gemaakte, filmpjes van de dekreuen.

Op zaterdag 13 november zal er een Fokgeschiktheidskeuring worden georganiseerd in Zwolle (KC Zwolle). Voor deze keuring worden eerst de eigenaren van de honden uitgenodigd, die niet in de gelegenheid waren om op 5 of 12 juni aanwezig te zijn, terwijl zij zich wel in oktober 2020 hadden aangemeld. Het kan zijn, dat er nog plekjes vrij zijn, nadat alle bovenstaande eigenaren zijn benaderd. Via de website wordt de Fokgeschiktheidskeuring dan nog opengesteld voor enkele "snelle beslissers".