Bronzen Stabijhoun gestolen


Leeuwarden : 

Eén van de twee bronzen hondenbeelden die bij de ingang staan van het Rengerspark in Leeuwarden is gestolen

Het beeld is met grof geweld verwijderd: er staan enkel nog twee ruw afgezaagde pootjes op het voetstuk. ,,Ach, het is verschrikkelijk, wat een drama’’, zegt Jan Anton Koers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen(NVSW).

 KLIK OP FOTO
 voor de rest van het verhaal uit de Leeuwardercourant.

      Up Date! Klik hier!

De  Leeuwarder Politie is er in  geslaagd het beeld terug te vinden. Een paar bekenden van de Politie hebben het beeld  in stukken gezaagd en voor een paar euro aan een ijzerboer verkocht. De brokstukken zijn in beslag is genomen.   Misschien is herstel mogelijk. Wij houden u op de hoogte.




Update: 30-11-2020

Dief stabijbeeld opgepakt


Leeuwarden. Er is een verdachte aangehouden voor het stelen van het bronzen beeld van een stabij bij het Rengerspark in Leeuwarden. Het betreft een 39-jarige veelpleger uit Leeuwarden.

Het beeld, dat sinds jaar dag met een ander exemplaar, bij de ingang van het park stond, werd in de nacht van 19 op 20 november met grof geweld ontvreemd en later in delen teruggevonden bij meerdere opkopers. De verdachte heeft bekend dat hij het beeld in stukken heeft gezaagd. Hij is ingesloten en voorgeleid bij de rechter-commissaris. Begin december staat hij voor de rechter.

Us hûnen

De beelden, getiteld, waren in 1987 een geschenk aan de gemeente Leeuwarden van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen vanwege het veertigjarig bestaan van de vereniging.

Bron: LC Noord 28-11-2020