Proeverij Sport en Spel 2021


Proeverij Sport en Spel 2021

Op 17 oktober 2021 kwamen 24 deelnemende baasjes met hun Stabijs en Wetters naar de HSV ‘Branderstad’ in Schiedam om kennis te maken met verschillende sport/spel-activiteiten. Naast die onderdelen kon er ook ‘geproefd’ worden van met name de door de JWSC verzorgde introductie op jachttraining. Iedereen had er zin in en het weer werkte prima mee. Het werd op het terras al snel een kakofonie van hondengeluiden en mensen die kennismaakten. Het was mooi om te zien dat dit eindelijk weer een keer kon plaatsvinden. Meer dan in andere jaren waren er daardoor natuurlijk ook wat oudere honden die niet eerder deze gelegenheid hadden gehad.

Alle deelnemers werden hartelijk en zeker ook diervriendelijk ontvangen door de gastvereniging en de JWSC. Bij het welkomstwoord waren er zelfs presentjes voor de jongste en de oudste deelnemende hond. Zelfs de hond met de verjaardag het dichtste bij de 17e oktober werd in het zonnetje gezet en daarmee was de sfeertekening gezet.

De deelnemers konden zelf inschrijven voor aangeboden onderdelen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Buiten op het veld kreeg het wandelen zonder trekken en het ‘hierkomen’ aandacht.De impulscontrole vond plaats binnen in de kantine. Verder bood HSV ‘Branderstad’ de deelnemers ook de mogelijkheid om met kleine begeleiding te ervaren wat ‘hoopers’ en ‘behendigheid’ inhoudt. De enthousiaste instructeurs zorgden voor leuke eerste stapjes op die terreinen.

Vanuit de JWSC werd een kennismaking met jachttraining gerealiseerd. Telkens kregen weer nieuwe deelnemers ‘les’ om de eerste stapjes te zetten bij het apporteren en menig Stabij of Wetter ging al snel met de dummy richting baasje, na wat uitleg en eerste babystapjes.

Vanwege de leeftijd van de honden werd het in de loop van de middag natuurlijk wat rustiger, maar de organisatoren konden op een prima verlopen dag terug kijken. De baasjes die deze dag gemist hebben kijken zonder twijfel uit naar een volgende gelegenheid en als het aan de organisatie ligt zal die er zeker wel komen.

Namens de JWSC
Peter van den Bosch