Training CDD niveau Putten 23 oktober


Training CDD niveau Putten 23 oktober

Georganiseerd door JWSC.
Trainer: Klaas Zonnebeld.

In de ochtend  verzamelden de starters. Bij een kop thee/koffie werden de trainingsproblemen van de voorjagers besproken. Klaas legde uit wat zijn insteek van deze trainingsochtend zou zijn. Toen snel aan het werk.Na volgen, apporteren en uitleg moesten alle honden een rechte inkomende lijn lopen. Klaas legde het belang uit van deze rechte inkomende lijn en hoe er variaties ingebracht kunnen worden. Het apport was voor alle honden prima te doen, maar de rechte lijn naar de voorjager werd door sommige honden iets anders geïnterpreteerd.
Daarna een rechte lijn naar de baas over water. Prima te doen voor alle honden.
Een verloren zoek in het bos. Voor de meeste honden goed te doen en anders was er de hulp van Jorien om de opdracht succesvol af te ronden.
Na een apport uit diep water werd de ochtend afgesloten met een vragenrondje.
Iedereen kreeg uitgebreide uitleg en tips. Genoeg om in je eigen training mee aan de slag te gaan.

De middag was gereserveerd voor de gevorderden.
Ook hier eerst uitleg van Klaas en daarna snel aan de slag.
Volgen met veel wendingen en halt houden op zitfluit. Een inkomende lijn lopen en een apport binnenbrengen.Een springkonijn  (dummy aan een elastiek)  voor de steadinesstraining,  over de breedte van het veld. De honden zitten los naast de voorjager. Dummy apporteren en het springkonijn negeren.
Daarna werd de air & golauncher ingezet. De honden moesten markeren. Extra moeilijkheid  was een rand met bramenstruiken waarachter de dummy’s  terecht kwamen.
Nadat alle dummy’s waren binnengebracht, gingen we richting water voor de apporten.
Een verloren zoek over een greppel met water werd door alle honden goed uitgevoerd.
Ook moesten de honden een dubbel apport ophalen. Een markeer op een veld, maar eerst een apport over de greppel  binnenbrengen. Voor de meeste honden was het exact onthouden van de markeer nog wel een leerpunt.
Ook hier een vragenrondje en veel tips. Iedereen kan weer aan de slag.
Het was een super geslaagde, leerzame dag.